IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

sâmbătă, 2 martie 2013

SCRISOARE DESCHISA ADRESATA PRIMULUI MINISTRU AL ROMANIEI, DL. VICTOR PONTA

Domnule Prim-ministru,

Felicitari! Ceea ce nu au reusit guvernele basiste in aproape trei ani de la castigarea (?!) celui de-al doilea mandat prezidential, ati reusit dvs. USL-ul intr-unul singur. Sunteti foarte aproape sa desfintati miscarea sindicala a rezervistilor militari. Sindicatul militarilor, cum chiar dumneavoastra ati recunoscut intr-o anumita conjunctura, a fost cel care a aprins flacara protestelor stradale impotriva regimului Basescu - cu ocazia mitingului din 24 ianuarie 2011 de la Bucuresi, Iasi, Focsani si din alte foste "garnizoane", impiedicand reducerea pensiilor militarilor cu 18-69%. Sindicatul, in ciuda incercarilor puterii portocalii de limitare a ascensiunii sale, a ajuns la sfarsitul anului 2011 la aproape douazeci de mii de membri, in conditiile in care cu un an in urma numara doar cateva sute. Astazi, sindicatul militarilor numara putin peste optzeci de filiale in toata tara. Membrii sindicatului au fost prezenti la principalele manifestatii organizate de sindicate civile, devenite tot mai "firave" dupa asaltul propagandistic al pretorienilor basisti, dar in special ca urmare a masurilor de reducere brutala a veniturilor din sectorul bugetar cu 25-40%. SCMD-ul a continuat sa lupte cu hiena portocalie, aliindu-se cu "poporul" in sustinerea USL ca alternativa la aroganta, abuzul si hotia regimului basescu. Atat la alegerile locale din 10 iunie, cat si la Referendumul de demitere a presedintelui Basescu din 29 iulie, dar si la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 sindicalistii militari au fost prezenti la datorie! Chiar daca anul trecut au fost unele voci din randul militarilor cu pensii diminuate care avertizau ca liderii USL amana fara nicio explicatie indreptarea promisa inca de cand erau in opozitie, majoritatea acestora a sustinut neconditionat si "pana la capat" noua putere politica. Cu totii ne amintim de promisiunea facuta de liderii USL, inclusiv de dvs. d-le Prim-ministru Victor Ponta, aceea de inlaturare - chiar de-a doua zi dupa ajungerea la guvernare - a nedreptatii facuta pensionarilor militari ca urmare a procesului de revizuirire impus prin abuz de putere si frauda de guvernul basescu-boc.
Anul trecut, imediat dupa mitingul organizat de "ziua internationala a muncii" [sic!], la care v-ati alaturat din spirit de solidaritate, ati reafirmat sprijinul USL pentru militarii cu pensii diminuate in urma recalcularii / revizuirii acestora, lucru pe care l-ati repetat in alte cateva ocazii pana la data alegerilor generale. A trecut vara, apoi a trecut si toamna, iar noi - asa cum am promis - am votat schimbarea (este adevarat ca nu ne-a iesit demiterea, insa noi ne-am facut datoria si am participat la vot printr-un DA hotarat!). Astfel, dupa 9 decembrie guvernul Ponta I a devenit Ponta II. Din pacate, noi, cei cu pensii diminuate, am ramas doar cu nadejdea. In luna ianuarie a venit delegatia comuna a FMI, BM si CE fara ca macar sa se fi (re)discutat "problema noastra", asa cum ati promis. Am luat insa la cunostinta ca "problema" se va discuta la urmatoarea vizita a creditorilor internationali, probabil in iunie. Mai zilele trecute, dupa bilantul MApN, ati dat de inteles ca Guvernul cauta solutii si pentru noi - cei cu pensiile militare diminuate, dar aceasta inseamna gasirea unei solutii "echitabile (?!) pe "termen mediu si lung". Tot din pacate, trebuie sa va aduc aminte ca zilele noastra sunt numarate. Noi nu mai avem demult patruzeci de ani. A trecut deja un an de cand ("cu subiect si predicat") ne-ati incurajat sa va fim alaturi. Asa cum am fost invatati, am promis si am facut! Nu am cerut niciodata ca pensiile celor 90% dintre fostii nostri colegi sa fie recalculate pentru a ni se face noua dreptate. Noi am cerut sa ni se faca dreptate fara ca altii sa fie afectati in vreun fel anume. Nu inteleg, de asemenea, de ce sunt contrapusi castigatorii cu perdantii revizuirii pensiilor militare. Parca retraiesc un vis urat de care credeam ca am scapat. Dar in fiecare zi imi dau seama ca presedintele Basescu are mai multi "uramasi" decat cei deja stiuti de lume. Pacat! Cum poti sa recunosti repetat ca celor perdanti (fie ei si 10%, cu toate ca lumea barfeste in targ ca deja sunt vreo 20%, iar in final or sa fie mai bine de 30%) li s-a facut o mare nedreptate si sa nu faci nimic timp de aproape noua luni de zile?!
Va rog sa intelegeti ca nu toti pensionarii militari cu pensii diminuate sunt reprezentati de dl. Mircea Dogaru. Cu totii suntem in jur de 30 000 de suflete. Puteti gandi chiar ca si noi avem familii, unii mai au parinti in viata, iar cei mai multi avem copii si nepoti. Astazi, probabil ca doar o treime din cei 30 000 o reprezinta sindicalistii militari. Ce faceti cu noi ceilalti? Pe noi cui ne lasati? Vom plati pentru greselile altora? Ganditi-va ca se emit inca pe banda rulanta decizii de revizuire, iar noile cuantumuri sunt in scadere. Sa fie noii "revizuiti" cei care vor umple maine Piata Victoriei? In mediul virtual, pe site-urile cu specific, acolo unde postaci sunt majoritatea militarilor rezervisti (de data asta, 90% sunt perdanti) se simte mirosul "prafului de pusca". Vor fi sindicalisti militari care se vor dezice de dl. Mircea Dogaru, isi vor lua soarta in propriile maini si impreuna cu freelancerii si cu proaspetii perdanti vor incepe pichetarea sediului USL. Nu au facut-o pana acum pentru ca au avut incredere in dumneavoastra, in domnul Antonescu si domnul Dobritoiu. Cu fostul ministru al apararii am vazut ce s-a intamplat, dl. Antonescu, Manescu si d-na Alina Gorghiu - sustinatorii liberali ai militarilor disponibilizati cu pensii diminuate au luat distanta de noi (!?) dupa alegerile din 9 decembrie (asta si din cauza d-lui Mircea Dogaru care a "cochetat" la un anumit moment cu dl. Chiliman!?), iar dumneavoastra nu ne spuneti nimic clar, cu termene si conditii precise - asa cum am fost invatati noi, militarii de cariera!

Mai am sa va spun un ultim lucru. Atat sindicatul militarilor disponibilizati, dar si ceilalti  rezervisti cu pensii diminuate in urma revizuirilor abuzive, am constientizat ca iesirea in strada inaintea scrutinului din 9 decembrie 2012 ar fi influentat semnificativ electoratul, iar absenteismul celor indecisi sau "comozi" ar fi inclinat altfel balanta alegerilor. Cu onestitate, trebuie sa recunoasteti ca militarii rezervisti au tinut aprinsa flacara nemultumirilor populatiei, iar aceasta, chiar daca astazi este doar "flacara de veghe", se poate reaprinde cu mai mare intensitate ca niciodata. Asteptarea este foarte mare, iar promisiunile trebuie onorate. Guvernul Ponta si-a terminat primul mandat fara sa-si respecte cuvantul dat militarilor rezervisti cu pensii diminuate; iar argumentul celor 90% dintre colegii care au castigat in urma transformarii pensiilor militare de stat si recalcularii / revizuirii va deveni curand doar o marota. Deja sunt multi colegi care din plus au trecut pe minus. Doar un impuls asteapta baietii astia. Va fi ca in sapte pacate.

NB: Chiar daca am inceput acest mesaj printr-o ironie, totul este de fapt un strigat disperat pentru a se face "DREPTATE PANA LA CAPAT!".


O FI BINE, DOMNULE PRIM-MINISTRU?


Cu stima,
Cdor.av.(r) Sorin Rabaea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.